OGB Design OGB Design OGB Design

Uitgifte tijden voedselpakketten in Harderwijk, Ermelo en/of Putten

Geld doneren

Voedsel doneren bedrijven

Voedsel doneren particulieren

Overige donaties

Geen gebruikte kleding en gebruikt speelgoed


Geld geven aan De Voedselbank; hoe kunt u ons steunen?

Voordat de producten terecht komen bij degenen die het nodig hebben, de klanten van De Voedselbank, wordt er veel werk verzet. Vrijwilligers (87) doen dat werk, onbetaald, geheel vrijwillig. Maar de hele logistiek kost wel geld: Er zijn opslag-, transport-, energie-, wervings-, administratiekosten, enz. Deze activiteiten van De Voedselbank worden niet door de overheid gefinancierd. Daarom kunnen we financiële hulp niet missen.


Voor afgifte van donaties en/ of producten zijn wij op dinsdag,
woensdag en donderdag geopend van 09:00 tot 13:00 uur.


De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten

Nobelstraat 7, 3846 CE in Harderwijk.

Voedsel doneren door bedrijven

Voedselbanken zijn ook in het leven geroepen om verspilling van voedsel tegen te gaan. Daarbij is de medewerking van producenten en leveranciers van levensmiddelen van cruciaal belang. Vandaar dat wij actief voedselproducenten benaderen met de vraag of zij (op structurele basis) partijen goederen willen afstaan. Een goed voorbeeld is de medewerking van bakkers in Harderwijk. Wekelijks gaan er vrijwilligers bij hen langs om het teveel aan (ingevroren) brood op te halen. Wij zetten het in onze vriezer, totdat we het uit kunnen delen.


U kunt ons bijvoorbeeld helpen met het leveren van voedsel dat u commercieel niet meer kunt verkopen, maar nog prima van kwaliteit is. Hieronder vindt u een aantal goede redenen om goed voedsel aan De Voedselbank beschikbaar te stellen.


Bijvoorbeeld omdat …

 • Uw bedrijf graag iets wil doen in het kader van maatschappelijk ondernemen.
 • De verpakking van een bepaald product wordt aangepast; bv. door een drukfout op de verpakking. De nog aanwezige voorraad (met de oude verpakking) wordt niet meer uitgeleverd.
 • U zit met tijdelijke overproductie door een tegenvallende vraag/omzet.
 • Er wordt een goede bestemming gezocht om vernietigen/doordraaien van goederen te voorkomen.
 • Partijen goederen die net niet de gewenste kwaliteit hebben, bijvoorbeeld door aanpassing van het productieproces, worden niet in de handel gebracht maar aan De Voedselbank beschikbaar gesteld.
 • Omdat vernietiging/storten van overtollig voedsel geld kost.
 • De ondernemer wil gewoon ‘goed werk’ doen.


Een ander voorbeeld zijn de tuinders en boeren.

Zij voorzien De Voedselbank wekelijks van groenten en fruit, dat anders mogelijk vernietigd zou worden.

Voedsel doneren door particulieren

De Voedselbank zou geen hulp kunnen verlenen als de kerken, instellingen en particuliren niet wekelijks voedsel doneren. Vele kerken uit Harderwijk, Ermelo en Putten zamelen regelmatig voedsel in voor De Voedselbank. Ook personeelsverenigingen of scholen voorzien De Voedselbank van pakketten. En particulieren brengen hun voedsel.


Wat kunt u doen?

Een voorbeeld: Mijn moeder is overleden. We moeten haar huis leeg halen, er staan zoveel blikken groenten, potten jam en ander voedsel. Kunnen we dat bij jullie brengen?

Natuurlijk kan dat. Het product mag niet aangebroken zijn en De Voedselbank hanteert altijd de t.h.t. datum. Veel producten mogen wel enigszins over de datum zijn zie daarvoor de tabel. U kunt het brengen of wij komen het halen.


De Voedselbank deelt geen alcohol of rookwaren uit!


Er is altijd behoefte aan bijvoorbeeld:

 • Groenten en fruit in pot of blik.
 • Houdbare zuivelproducten en eieren.
 • Kaas
 • Boter, olie en vetten.
 • Blikjes vlees (smac, gehaktballetjes e.a.) en vis.

Overige donaties

Voor elke jarige een cadeautje. De Stichting Jarige Job voorziet De Voedselbank elke maand van een pakket voor kinderen die jarig zijn. Daarin zitten slingers en uitdeelmateriaal, zodat ze op school hun verjaardag kunnen vieren en ze krijgen natuurlijk een cadeautje. Ook volwassenen krijgen een kadootje en kunnen er ontroerend blij mee zijn. Met Sinterklaas zijn er pakjes voor de kinderen en met Kerst is er voor iedereen een verrassingspakket. Bedrijven en particulieren kunnen ons helpen aan zinvolle en leuke cadeautjes.

Geen gebruikte kleding en gebruikt speelgoed

De Voedselbank is geen kledingbank. Kleding en speelgoed wordt niet in ontvangst genomen. U kunt dat wel doneren bij een van de organisaties die op de pagina “hulp vragen” genoemd staan.

De Voedselbank Harderwijk is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (nr. 67967) en giften zijn in principe fiscaal aftrekbaar.


Ons IBAN is NL79 RABO 0161 4018 80 t.n.v. Voedselbank Harderwijk


Doneren met QR-code

 • Open de QR scasnner op uw mobiel
 • Richt de camera op de QR code
 • In de bankierapp verschijnen de betaalgegevens. Controleer de gegevens en tik op betalen.
 • Bevestiging de betaling door het invoeren van uw pincode van de bankierapp.


Geluk uit een pakket
van de Voedselbank


Iedere dag goedkoop,
gezond en snel aan tafel