Op de woensdagen van 13.00 tot 14.00 uur en op de vrijdagen van 11.00 tot 12.30 uur. NIET VERGETEN - Voor het werkgebied ERMELO Het uitdeelpunt is de ”Sporthal Triade”, Amanietlaan 9 in Ermelo. Er zijn parkeerplaatsen voor de auto. Als je binnenkomt ga je rechts via het restaurant naar onze ruimte. Er is ook een ingang via de Drieërweg. Dan is het in de hal linksaf. De openingstijd is op de vrijdagen van 11.30 tot 12.30 uur. Zijn er problemen om er te komen dan horen wij dat graag. Voor het werkgebied PUTTEN Uitgifte van de voedselpakketten zijn op vrijdagen van 12.30 tot 13.30 uur in het inloophuis “t Hart van Putten”, Molenweg 2 in Putten. | |||
•
DE THUISBEZORGING ZAL OP DE VRIJDAG GEDAAN WORDEN! | |||
• HET NIEUWS OP DEZE PAGINA
| |||
• Inzamelingsactie voor De Voedselbank voor de komende wekenOok in het jaar 2025 zal de hulp van De Voedselbank voor veel gezinnen onontbeerlijk zijn! Wij vragen dan ook om de volgende artikelen af te geven op de bij u bekende inzamelpunten.
• Pakje koffiemelk • Pot augurken • Zak zuidvruchten • Bak halvarine Week 07 (09 t/m 15 februari) • Pak yoghurtdrank houdbaar • Pak aardappelpuree • Pakje koffiemelk • Wraps (volkoren) Week 08 (16 t/m 22 februari) • Pot roerbaksaus • Pot augurken • Pak pannenkoekenmix • Bak halvarine Week 09 (23 februari t/m 01 maart) • Pak yoghurtdrank houdbaar • Pak aardappelpuree • Pakje koffiemelk • Wraps (volkoren) Week 10 (02 t/m 08 maart) • Pot roebaksaus • Pot augurken • Pak pannenkoekenmix • Bak halvarine We rekenen er op dat u onze inzamelpunten weer overstelpt met uw gulle gaven. Alvast hartelijk dank voor uw vrijgevigheid! Deze kunt u inleveren voor de kerkgang in de volgende kerken in Harderwijk:
In Hierden:
Het inzamelen van de producten zal op een veilige en hygiënische manier in kratten worden gedaan, conform de richtlijnen van het RIVM. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw producten te brengen, dan is een gift voor De Voedselbank ook altijd welkom op rekeningnummer: IBAN NL79 RABO 0161 4018 80 t.n.v. De Voedselbank Harderwijk.Namens De Voedselbank en de mensen die hiervan gebruik makenHARTELIJK DANKVoor meer informatie over deze inzamelingsactie kunt u contact opnemen met
| |||
• Gratis cursus EHBO voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar Het Rode Kruis Harderwijk-
Daarnaast wordt geleerd om eerste hulp te bieden bij bijvoorbeeld brandwonden, bewusteloosheid of bloedingen. Deze cursus wordt gegeven op de woensdagen 19 en 26 maart en 2 april. De middag duurt van 14.30 tot 17.30 uur. Aanmelden uitsluitend via de mail: opleidingen.hep@rodekruis.nl. Bij aanmelding graag de juiste naam, volledig adres, jongen of meisje, geboortedatum, telefoon en email adres doorgeven. Minimale deelname is zes jongeren. (2501) | |||
• Dankzij vrijwilligers kan Stichting Boeldagcomité €120.000,-
Want net als vorig jaar kon er maar liefst €120.000,00 verdeeld worden onder de meewerkende kerken, De Voedselbank Ermelo en het Steunfonds Willem Holtrop Hospice. Lees verder ... (2411) | |||
• Rotary Ermelo verzamelde producten in voor De Voedselbank Op 8 en 9 november hadden leden van de Rotary Ermelo bij PLUS Berntsen producten ingezameld voor De Voedselbank. Klanten konden één of meerdere artikelen kopen die vooraf waren geselecteerd.
| |||
• Buurtkastjes voor iedereen; een helpende hand voor wie krap bij kas zit Buurtkastjes, gevuld met boodschappen en andere benodigdheden, is een groeiend initiatief
binnen Putten. Deze kastjes bieden een helpende hand aan mensen die het tijdelijk
moeilijk hebben. Daarnaast helpt het tegen voedselverspilling. Een win- | |||
• De Voedselbank deelt soms producten uit na de houdbaarheidsdatum Op verpakte levensmiddelen staat altijd een houdbaarheidsdatum:
Mogen producten na de aangegeven datum nog worden uitgedeeld?
Bij THT ligt dit anders:
Producten die niet- |
GOOI NIET ONNODIG VOEDSEL WEG! THT betekent: Tenminste Houdbaar Tot … Producten met een THT datum kunnen vaak nog lang probleemloos gegeten worden. TGT betekent: Te Gebruiken Tot … Deze datum geldt voor bederfelijke producten en kunnen na de datum beter niet meer gegeten worden. Richtlijnen van de kwaliteit |
|
Enkele cijfers over voedselverspilling in Nederlandse huishoudens (2022): De gemiddelde verspilling van vast voedsel bij de Nederlandse consument thuis 33,4 kg per persoon per jaar. De vijf meest verspilde productgroepen zijn brood en deegwaren (6,2 kilo), groente (4,4 kilo), fruit (4,3 kilo), aardappelen (2,8 kilo) en zuivel (2,8 kilo). |
|
ETEN BEWAREN Hoelang kun je een geopend product bewaren? Wat is de beste bewaarplek voor je eten en drinken (de koelkast, vriezer of voorraadkast)? En hoe herken je bederf? In deze online Bewaarwijzer vind je het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten. Inclusief handige bewaartips. |
|
|
Doneren met QR-
|