OGB Design OGB Design OGB Design

NAAR BOVEN

DE UITGIFTE VAN ONZE PRODUCTEN IN HARDERWIJK
IS MET HET “WINKELMODEL”


Op de woensdagen van 13.00 tot 14.00 uur en

op de vrijdagen van 11.00 tot 12.30 uur.


NIET VERGETEN  -  GROTE TAS(SEN) MEENEMEN A.U.B.


Voor het werkgebied ERMELO

Het uitdeelpunt is de ”Sporthal Triade”, Amanietlaan 9 in Ermelo. Er zijn parkeerplaatsen voor de auto. Als je binnenkomt ga je rechts via het restaurant naar onze ruimte.

Er is ook een ingang via de Drieërweg. Dan is het in de hal linksaf.

De openingstijd is op de vrijdagen van 11.30 tot 12.30 uur.

Zijn er problemen om er te komen dan horen wij dat graag.


Voor het werkgebied PUTTEN

Uitgifte van de voedselpakketten zijn op vrijdagen van 12.30 tot 13.30 uur

in het inloophuis “t Hart van Putten”, Molenweg 2 in Putten.


KLIK HIER VOOR AFSPRAKEN TUSSEN U EN ONZE VOEDSELBANK

Heb je klachten

  • Heb je klachten zoals koorts, luchtwegklachten (hoesten/ kortademigheid) blijf dan thuis. Ook bij twijfel niet komen. Raadpleeg bij klachten de huisarts.
  • Ben je ziek? Graag afmelden per WhatsApp
    of SMS via 06- 43 93 09 24.
    Niet bellen!


DE THUISBEZORGING ZAL OP DE VRIJDAG GEDAAN WORDEN!

• HET NIEUWS OP DEZE PAGINA

Inzamelingsactie voor De Voedselbank voor de komende weken

Ook in het jaar 2025 zal de hulp van De Voedselbank voor veel gezinnen onontbeerlijk zijn! Wij vragen dan ook om de volgende artikelen af te geven op de bij u bekende inzamelpunten.


Week 06 (02 t/m 08 februari)

• Pakje koffiemelk

• Pot augurken

• Zak zuidvruchten

• Bak halvarine


Week 07 (09 t/m 15 februari)

• Pak yoghurtdrank houdbaar

• Pak aardappelpuree

• Pakje koffiemelk

• Wraps (volkoren)


Week 08 (16 t/m 22 februari)

• Pot roerbaksaus

• Pot augurken

• Pak pannenkoekenmix

• Bak halvarine


Week 09 (23 februari t/m 01 maart)

• Pak yoghurtdrank houdbaar

• Pak aardappelpuree

• Pakje koffiemelk

• Wraps (volkoren)


Week 10 (02 t/m 08 maart)

• Pot roebaksaus

• Pot augurken

• Pak pannenkoekenmix

• Bak halvarine


We rekenen er op dat u onze inzamelpunten weer overstelpt met uw gulle gaven.

Alvast hartelijk dank voor uw vrijgevigheid!


Deze kunt u inleveren voor de kerkgang in de volgende kerken in Harderwijk:

  • De Bethelkerk, De Wittenhagen 28 (Hervormde Gemeente)
  • De Grote Kerk, Kerkplein 1 (Hervormde Gemeente)
  • De Wheme, Kerkplein 2  (Kerkelijk bureau Hervormde Gemeente)
    inleveren is alleen mogelijk op de maandagmorgen van 08.00 tot 12.00 uur
  • De Regenboog, Biezenplein 1 (Hervormde Gemeente)
    en is inleveren ook mogelijk op de vrijdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur
  • Het Visnet, Frankenskamp 2 (Hervormde Gemeente Hierden)
  • De Petrakerk, Busken Huetlaan 2 (Nederlandse Gereformeerde kerk )
  • De Plantagekerk, Stationslaan 136 (Protestantse Gemeente)
    en is inleveren ook mogelijk op de woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur
  • De Zaaier, Eibert den Herderstraat 22 (Christelijke Gereformeerde kerk)
  • Het Morgen College, De Sypel 2 (Baptistengemeente)
  • Sefanja, Stationslaan 121 (Christengemeente)


In Hierden:

  • De Spar Christiaansen, Zuiderzeestraatweg 143 in de openingstijden van de winkel


Het inzamelen van de producten zal op een veilige en hygiënische manier in kratten worden gedaan, conform de richtlijnen van het RIVM. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw producten te brengen, dan is een gift voor De Voedselbank ook altijd welkom op rekeningnummer: IBAN NL79 RABO 0161 4018 80 t.n.v. De Voedselbank Harderwijk.


Namens De Voedselbank en de mensen die hiervan gebruik maken

HARTELIJK DANK


Voor meer informatie over deze inzamelingsactie kunt u contact opnemen met
Antoinette Walenberg, algemeen coördinator Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten, M: 06-26 99 02 99 of via E:
info@VoedselbankHarderwijk.nl

• Gratis cursus EHBO voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar

Het Rode Kruis Harderwijk-Ermelo-Putten biedt een EHBO-cursus volledig gratis aan voor jongeren, uit de gemeenten Harderwijk, Putten en Ermelo, die tussen de 12 en de 16 jaar zijn. De cursus van drie middagen van drie uur zijn gratis dankzij de bijdrage die het Rode Kruis Harderwijk-Ermelo-Putten ontving via RABO Clubsupport.


De eerste middag is een reanimatiecursus en de andere twee middagen bestaan uit Basis EHBO. Het doel van de cursus is leren om iemand in veiligheid te brengen, een toestand te beoordelen en de hulpdiensten te alarmeren.

Daarnaast wordt geleerd om eerste hulp te bieden bij bijvoorbeeld brandwonden, bewusteloosheid of bloedingen. Deze cursus wordt gegeven op de woensdagen 19 en 26 maart en 2 april. De middag duurt van 14.30 tot 17.30 uur. 


Aanmelden uitsluitend via de mail: opleidingen.hep@rodekruis.nl.


Bij aanmelding graag de juiste naam, volledig adres, jongen of meisje, geboortedatum, telefoon en email adres doorgeven. Minimale deelname is zes jongeren. (2501)

Dankzij vrijwilligers kan Stichting Boeldagcomité €120.000,-- uitkeren

Heel veel blijde gezichten, zaterdag
23 november 2024, in De Hoeve bij
de Oude Kerk in Ermelo.


Want net als vorig jaar kon er maar liefst €120.000,00 verdeeld worden onder de meewerkende kerken,

De Voedselbank Ermelo en het Steunfonds Willem Holtrop Hospice. Lees verder ... (2411)


Rotary Ermelo verzamelde producten in voor De Voedselbank

Op 8 en 9 november hadden leden van de Rotary Ermelo bij PLUS Berntsen producten ingezameld voor De Voedselbank. Klanten konden één of meerdere artikelen kopen die vooraf waren geselecteerd.


Het is inmiddels een traditie dat Rotary Ermelo in actie komt voor de Ermelose klanten van De Voedselbank. ‘Hulp aan De Voedselbank is nog steeds bittere noodzaak,’ vertelt Cees Goetsch namens de Rotary. ‘Het is natuurlijk verschrikkelijk dat we in zo’n welvarend land leven en dat er nog steeds gezinnen in financiële nood leven en gebruik maken van De Voedselbank.’ Lees verder ... (2411)

Buurtkastjes voor iedereen; een helpende hand voor wie krap bij kas zit

Buurtkastjes, gevuld met boodschappen en andere benodigdheden, is een groeiend initiatief binnen Putten. Deze kastjes bieden een helpende hand aan mensen die het tijdelijk moeilijk hebben. Daarnaast helpt het tegen voedselverspilling. Een win-win situatie. Momenteel zijn er door heel putten twintig kastjes te vinden. Lees verder ... (2411)

De Voedselbank deelt soms producten uit na de houdbaarheidsdatum

Op verpakte levensmiddelen staat altijd een houdbaarheidsdatum:

  • THT: dit staat op de meeste producten en geeft aan dat de producent de kwaliteit garandeert tot en met deze datum. De THT wordt gebruikt bij droge kruidenierswaren en de meeste gekoelde producten die op een aangegeven temperatuur moeten worden bewaard.


  • TGT: dit staat op zeer kort houdbare producten zoals vers vlees, verse kip, verse vis en dagverse zuivel. Deze producten moeten worden bewaard bij 0 - 4° Celsius. Geadviseerd wordt om producten na deze datum niet meer te eten in verband met mogelijk bederf.


Mogen producten na de aangegeven datum nog worden uitgedeeld?

  • Bij TGT is al aangegeven dat dit kwetsbare producten zijn en mogen dus na de TGT niet meer worden uitgedeeld omdat de voedselveiligheid niet kan worden gegarandeerd.


Bij THT ligt dit anders:

  • Producten die gekoeld bij 7° Celsius moeten worden bewaard mogen na verstrijken van de datum niet meer worden uitgedeeld.


Producten die niet-gekoeld kunnen worden bewaard (de droge kruidenierswaren) mogen onder voorwaarde na het verstrijken van de THT worden uitgedeeld. Dit mag omdat de kwaliteit, afhankelijk van het soort product, langzaam terugloopt maar geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert. (Verder lezen, read further, lire plus loin)

GOOI NIET ONNODIG

VOEDSEL WEG!


THT betekent:

Tenminste Houdbaar Tot … Producten met een THT datum kunnen vaak nog lang probleemloos gegeten worden.


TGT betekent:

Te Gebruiken Tot …

Deze datum geldt voor bederfelijke producten en kunnen na de datum beter niet meer gegeten worden.


Richtlijnen van de kwaliteit
bij THT en/ of TGT.
Een flyer in meerdere talen


Houdbaarheidstabel Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit


Enkele cijfers over voedselverspilling in Nederlandse huishoudens (2022):


De gemiddelde verspilling van vast voedsel bij de Nederlandse consument thuis 33,4 kg per persoon per jaar. De vijf meest verspilde productgroepen zijn brood en deegwaren (6,2 kilo), groente (4,4 kilo), fruit (4,3 kilo), aardappelen (2,8 kilo) en zuivel (2,8 kilo).


ETEN BEWAREN

Hoelang kun je een geopend product bewaren? Wat is de beste bewaarplek voor je eten en drinken (de koelkast, vriezer of voorraadkast)?

En hoe herken je bederf?


In deze online Bewaarwijzer vind

je het bewaaradvies van meer

dan 2.000 producten.

Inclusief handige bewaartips.


Doneren met QR-code

  • Open de QR scasnner op uw mobiel
  • Richt de camera op de QR code
  • In de bankierapp verschijnen de betaalgegevens. Controleer de gegevens en tik op betalen.
  • Bevestiging de betaling door het invoeren van uw pincode van de bankierapp.