OGB Design OGB Design OGB Design

Acties scholen en kerken op Dankdag 7 november

De kerken uit Ermelo en Putten doneerden i.v.m. Dankdag 248 kratten gevuld met voedsel / producten.


En basisschool De Rank heeft 6 dozen met producten, ingezameld door de kinderen, zoals pasta’s, pastasaus en jam. (1219)





Afscheid van Riet

Riet Kombrink heeft na 12 jaar afscheid genomen van De Voedselbank. Riet heeft een hele ontwikkeling meegemaakt, van het ophalen van pakketten in Lelystad tot en met de verhuizing naar de Nobelstraat. Ze was een stille kracht achter het werk en je kon altijd een beroep op haar doen. We bedanken Riet voor zoveel inzet. Na intensief zoeken, hebben we een opvolger: Ruud Goijaerts.

We wensen hem veel succes. (0919)






































Nieuwsbrief februari 2020


Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief februari 2019


Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief januari 2018


GOOI NIET ONNODIG

VOEDSEL WEG!


THT betekent:

Tenminste Houdbaar Tot … Producten met een THT datum kunnen vaak nog lang probleemloos gegeten worden.


TGT betekent:

Te Gebruiken Tot …

Deze datum geldt voor bederfelijke producten en kunnen na de datum beter niet meer gegeten worden.


Enkele voorbeelden / richtlijnen van de eetbaarheid na de houdbaarheidsdatum (THT)


Houdbaarheidstabel Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit


Voedselverspilling in Nederland daalt naar 41 kilo per persoon.


Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. Terwijl consumenten in 2010 nog 48 kilo voedsel per persoon weggooiden, wierpen zij vorig jaar (2017) nog “slechts”
41 kilo voedingsmiddelen
in de afvalbak.