OGB Design OGB Design OGB Design


DE UITGIFTE VAN ONZE PRODUCTEN IN HARDERWIJK
IS MET HET “WINKELMODEL”


Op de woensdagen van 13:00 tot 14:00 uur en

op de vrijdagen van 11:00 tot 12:30 uur.


NIET VERGETEN  -  GROTE TAS(SEN) MEENEMEN A.U.B.


Voor het werkgebied ERMELO

Het uitdeelpunt is de ”Sporthal Triade”, Amanietlaan 9 in Ermelo. Er zijn parkeerplaatsen voor de auto. Als je binnenkomt ga je rechts via het restaurant naar onze ruimte.

Er is ook een ingang via de Drieërweg. Dan is het in de hal linksaf.

De openingstijd is op de vrijdagen van 11:30 tot 12:30 uur.

Zijn er problemen om er te komen dan horen wij dat graag.


Voor het werkgebied PUTTEN

Uitgifte van de voedselpakketten zijn op vrijdagen van 12.30 tot 13.30 uur

in het inloophuis “t Hart van Putten”, Molenweg 2 in Putten.


KLIK HIER VOOR AFSPRAKEN TUSSEN U EN ONZE VOEDSELBANK

Heb je klachten

 • Heb je klachten zoals koorts, luchtwegklachten (hoesten/ kortademigheid) blijf dan thuis. Ook bij twijfel niet komen. Raadpleeg bij klachten de huisarts.
 • Ben je ziek? Graag afmelden per WhatsApp
  of SMS via 06- 43 93 09 24.
  Niet bellen!


DE THUISBEZORGING ZAL OP DE VRIJDAG GEDAAN WORDEN!

HET NIEUWS OP DEZE PAGINA


Inzamelingsactie voor De Voedselbank voor de komende weken

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten vraagt ook nu weer uw medewerking om er voor te zorgen dat de mensen die daarvoor in aanmerking komen, ook weer wekelijks een passend pakket goederen kan ontvangen. Van u wordt gevraagd om de komende weken de volgende artikelen in te leveren op de onderstaande inzamelpunten. We hopen weer te mogen rekenen op uw bereidwilligheid.


U kunt helpen door producten in te leveren:

Week 24 (09 t/m 15 juni)

• Blikje mais

• Tandpasta

• Zak appels/ sinaasappels/ mandarijnen


Week 25 (16 t/m 22 juni)

• Chocomel halfvol (houdbaar)

• Wraps

• Melk (houdbaar)


Week 26 (23 t/m 29 juni)

• Rol beschuit

• Pak wok noodles

• Hak bonenschotel


We rekenen er op dat u onze inzamelpunten weer overstelpt met uw gulle gaven.

Alvast hartelijk dank voor uw vrijgevigheid!


Deze kunt u inleveren voor de kerkgang in de volgende kerken in Harderwijk:

 • De Bethelkerk, De Wittenhagen 28 (Protestantse Kerk).
 • De Grote Kerk, Kerkplein 1 (Hervormde Gemeente).
 • De Petrakerk, Busken Huetlaan 2 (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt).
 • De Plantagekerk, Stationslaan 136 (Protestantse Gemeente en inleveren is ook
  mogelijk op de woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur).
 • De Regenboog, Biezenplein 1 (Hervormde (wijk)gemeente en inleveren is ook
  mogelijk op de vrijdagmorgen tussen 09:00 en 11:00 uur).
 • De Zaaier, Eibert den Herderstraat 22 (Christelijke Gereformeerde Kerk).
 • Het Morgen College, De Sypel 2 (Baptistengemeente).
 • Het Visnet, Frankenskamp 2 (Hervormde Gemeente Hierden).
 • Sefanja, Stationslaan 121 (Christengemeente).


In Hierden:

 • De Spar van Drie, Zuiderzeestraatweg 143, tijdens de openingstijden van deze winkel.


Het inzamelen van de producten zal op een veilige en hygiënische manier in kratten worden gedaan, conform de richtlijnen van het RIVM. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw producten te brengen, dan is een gift voor De Voedselbank ook altijd welkom op rekeningnummer: IBAN: NL79 RABO 0161 4018 80 t.n.v. De Voedselbank Harderwijk.


Namens De Voedselbank en de mensen die hiervan gebruik maken

HARTELIJK DANK


Voor meer informatie over deze inzamelingsactie kunt u contact opnemen met
Antoinette Walenberg, algemeen coördinator Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten, M: 06-26 99 02 99 of via E:
info@VoedselbankHarderwijk.nl

Basisschool Het Talent ontvangt subsidie uit jeugdeducatiefonds en deelt boodschappen uit aan gezinnen die het niet makkelijk hebben

Basisschool Het Talent heeft een subsidie vanuit het jeugdeducatiefonds ontvangen. Dit fonds steunt gezinnen die het niet makkelijk hebben om elke maand rond te komen.


Basisschool Het Talent uit Harderwijk heeft deze subsidie aangevraagd waarmee het gezinnen kan helpen. Deze maand heeft Het Talent dit gedaan door alle gezinnen van de basisschool een boodschappenpakket mee te geven. Er zijn gezinnen die deze tas afstaan aan mensen die het harder nodig hebben en zo steunt de basisschool een ieder die deze boodschappen goed kan gebruiken. De overgebleven tassen heeft de school gedoneerd aan De Voedselbank, waardoor ze allemaal op een goede plek terechtkomen. (0624)

Samen voor De Voedselbank, 29 juni van 10:00-12:00 u. inzameling Andreaskerk

Vanuit het depot in Harderwijk worden wekelijks zo’n 800 mensen (200 huishoudens) voorzien van eerste levensbehoeften, dus voedsel, maar ook toiletartikelen etc. U/jij kunt helpen om deze pakketten te kunnen blijven vullen, door te delen van wat u kunt missen.


Dus kom langs op zaterdag 29 juni tussen 10:00 en 12:00 uur, voor de Andreaskerk, Voorthuizerstraat 14. Daar staan mensen van alle kerken in Putten klaar om de artikelen aan te nemen.


Er is momenteel met name behoefte aan: potje kipkruiden, Hak bonenschotel, blik wortels/doperwten, kuipje smeerkaas, olijfolie/zonnebloemolie, zakjes oploskoffie, pot augurken, kip/champigon ragout, rol beschuit, fles allesreiniger. Kadobonnen van supermarkten zijn ook welkom, hier worden verse producten van aangeschaft. Ook DE zegels kunt u inleveren, hiermee kan koffie worden aangeschaft. (0624)

Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Twee inwoners van Ermelo zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Negen inwoners werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor 1 vrijwilliger van De Voedselbank werd de versierselen uitgereikt in de theaterzaal van De Dialoog door burgemeester Hans van Daalen.


HENK VEDDER

Henk Vedder (71) is vanaf 1982 tot nu toe vrijwilliger bij de Gereformeerde kerk in Ermelo. Ook hij is benoemd tot Lid. Onder meer was en is hij voorzitter van het college van kerkrentmeesters, (jeugd)ouderling en voorzitter van de werkgroep Oekraïense vluchtelingen. Vanaf 2020 tot nu toe is hij chauffeur en plaatsvervangend coördinator bij de Voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten. Ook is hij nog voorzitter van de Vereniging Ons Huis in Nunspeet. Het gaat om een groep ouders die voor hun kinderen met beperking een woonvoorziening zijn gestart. (0424)

Bezoek van van het Apostolisch Genootschap Harderwijk aan De Voedselbank

Met de kinderen van de eerste kring van het Apostolisch Genootschap Harderwijk (basisschoolleeftijd) werken we over het begrip barmhartigheid. Om dit voor de kinderen van deze leeftijd concreet te maken hebben we hierover geknutseld, zijn met elkaar naar De Voedselbank geweest in Harderwijk en hebben we kaarten voor de zieken gemaakt en gaan we de buurt binnenkort schoonmaken. Bij De Voedselbank werden we warm onthaald door twee vrijwilligers.  Lees verder ... (0424)

Donatie van Bronkhorst Wonen van € 1250,00

Het is toch geweldig! Tijdens ons jubileumfeestje hebben we samen €1.250,00 voor de Voedselbank Harderwijk, Ermelo, Putten en €1.250,00 voor de Oude Synagoge in Harderwijk opgehaald. De Oude Synagoge is een inloophuis; een gastvrije, veilige ontmoetingsplaats in het centrum waar iedereen van harte welkom is voor een bakje of een lekkere maaltijd.

Bij De Voedselbank kunnen mensen die het financieel zwaar hebben, kosteloos levensmiddelen ophalen. Prachtig dat we deze mooie doelen hiermee kunnen steunen.
En speciale dank ook aan iedereen die heeft bijgedragen. (0324)

De Voedselbank deelt soms producten uit na de houdbaarheidsdatum

Op verpakte levensmiddelen staat altijd een houdbaarheidsdatum:

 • THT: dit staat op de meeste producten en geeft aan dat de producent de kwaliteit garandeert tot en met deze datum. De THT wordt gebruikt bij droge kruidenierswaren en de meeste gekoelde producten die op een aangegeven temperatuur moeten worden bewaard.


 • TGT: dit staat op zeer kort houdbare producten zoals vers vlees, verse kip, verse vis en dagverse zuivel. Deze producten moeten worden bewaard bij 0 - 4° Celsius. Geadviseerd wordt om producten na deze datum niet meer te eten in verband met mogelijk bederf.


Mogen producten na de aangegeven datum nog worden uitgedeeld?

 • Bij TGT is al aangegeven dat dit kwetsbare producten zijn en mogen dus na de TGT niet meer worden uitgedeeld omdat de voedselveiligheid niet kan worden gegarandeerd.


Bij THT ligt dit anders:

 • Producten die gekoeld bij 7° Celsius moeten worden bewaard mogen na verstrijken van de datum niet meer worden uitgedeeld.


Producten die niet-gekoeld kunnen worden bewaard (de droge kruidenierswaren) mogen onder voorwaarde na het verstrijken van de THT worden uitgedeeld. Dit mag omdat de kwaliteit, afhankelijk van het soort product, langzaam terugloopt maar geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert. (Verder lezen, read further, lire plus loin)

GOOI NIET ONNODIG

VOEDSEL WEG!


THT betekent:

Tenminste Houdbaar Tot … Producten met een THT datum kunnen vaak nog lang probleemloos gegeten worden.


TGT betekent:

Te Gebruiken Tot …

Deze datum geldt voor bederfelijke producten en kunnen na de datum beter niet meer gegeten worden.


Richtlijnen van de kwaliteit
bij THT en/ of TGT.
Een flyer in meerdere talen


Houdbaarheidstabel Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit


Enkele cijfers over voedselverspilling in Nederlandse huishoudens (2022):


De gemiddelde verspilling van vast voedsel bij de Nederlandse consument thuis 33,4 kg per persoon per jaar. De vijf meest verspilde productgroepen zijn brood en deegwaren (6,2 kilo), groente (4,4 kilo), fruit (4,3 kilo), aardappelen (2,8 kilo) en zuivel (2,8 kilo).


ETEN BEWAREN

Hoelang kun je een geopend product bewaren? Wat is de beste bewaarplek voor je eten en drinken (de koelkast, vriezer of voorraadkast)?

En hoe herken je bederf?


In deze online Bewaarwijzer vind

je het bewaaradvies van meer

dan 2.000 producten.

Inclusief handige bewaartips.


Doneren met QR-code

 • Open de QR scasnner op uw mobiel
 • Richt de camera op de QR code
 • In de bankierapp verschijnen de betaalgegevens. Controleer de gegevens en tik op betalen.
 • Bevestiging de betaling door het invoeren van uw pincode van de bankierapp.