OGB Design OGB Design OGB Design

Waarschuwing!! Heel belangrijk!!

Uit een waarschuwing van de NVWA blijkt dat er een ernstig risico is bij vleeswaren welke geproduceerd zijn door de firma Offerman. Deze vleeswaren zijn geleverd aan verschillende supermarktketens zoals: Jumbo, Aldi, Bifood, Sligro, Versunie en via hen mogelijk aan onze organisatie. Klik op de naam van de supermarkt voor hun lijst van besmette  producten.


Het is dus mogelijk dat klanten via De Voedselbank Harderwijk, Ermelo of Putten vleeswaren van Offerman hebben gehad. Controleer ook in uw diepvries! Zo ja, geef deze vleeswaren weer aan De Voedselbank terug bij uw eerstvolgende bezoek. Dan kunnen wij dit controleren en registreren. Dank u wel voor uw medewerking! (1019)

Afscheid van Riet

Riet Kombrink heeft na 12 jaar afscheid genomen van De Voedselbank. Riet heeft een hele ontwikkeling meegemaakt, van het ophalen van pakketten in Lelystad tot en met de verhuizing naar de Nobelstraat. Ze was een stille kracht achter het werk en je kon altijd een beroep op haar doen. We bedanken Riet voor zoveel inzet. Na intensief zoeken, hebben we een opvolger: Ruud Goijaerts. We wensen hem veel succes. (0919)

100% gecertificeerd

Onverwacht bezoek van de inspecteur voedselveiligheid leverde ons opnieuw 100 punten op. De Voedselbank Harderwijk voldeed aan alle keuringseisen. Hulde aan de vrijwilligers die dit elk jaar weer goed doen en aandacht hebben voor die voedselveiligheid! Geen producten over de datum uitgeven, goed stickeren, de producten gekoeld vervoeren enzovoort! (0419)

Meer dan 200 huishoudens

Het aantal huishoudens dat een beroep doet op De Voedselbank groeit weer. Inmiddels (voorjaar 2019) hebben we de 200 gepasseerd. Het is goed dat mensen de weg naar De Voedselbank weten te vinden. Het is niet goed als het betekent dat meer mensen aangewezen worden op de hulp van De Voedselbank. Want we zijn nog steeds van mening dat een voedselbank niet nodig zou moeten zijn in Nederland. (0419)

Scholen

Scholen zijn steeds bereid De Voedselbank te helpen. Leerlingen van de basisscholen komen op bezoek of houden een actie, Eind maart hebben de leerlingen van Groevenbeek in Ermelo en Putten ontbijtspullen ingezameld. En een van onze vrijwilligers heeft een les gegeven op een basisschool in Putten. Natuurlijk komt het thema voedselverspilling dan ook aan de orde. (0419)

Doorlopende acties in 2019

  • Een gulle gever doneert regelmatig voor veel geld voedsel aan De Voedselbank
  • Veel bakkers en supermarkten doneren brood en andere producten
  • De Jumbo doneert regelmatig producten
  • De kerken in Harderwijk doneren wekelijks ruim 15 kratten met voedselproducten
  • Stichting Taartjes zorgt ervoor dat elk jarig kind een taart krijgt (0419)


Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief februari 2019


Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief januari 2018


GOOI NIET ONNODIG

VOEDSEL WEG!


THT betekent:

Tenminste Houdbaar Tot … Producten met een THT datum kunnen vaak nog lang probleemloos gegeten worden.


TGT betekent:

Te Gebruiken Tot …

Deze datum geldt voor bederfelijke producten en kunnen na de datum beter niet meer gegeten worden.


Enkele voorbeelden / richtlijnen van de eetbaarheid na de houdbaarheidsdatum (THT)


Houdbaarheidstabel Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit


Voedselverspilling in Nederland daalt naar 41 kilo per persoon.


Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. Terwijl consumenten in 2010 nog 48 kilo voedsel per persoon weggooiden, wierpen zij vorig jaar (2017) nog “slechts”
41 kilo voedingsmiddelen
in de afvalbak.