OGB Design OGB Design OGB Design

100% gecertificeerd

Onverwacht bezoek van de inspecteur voedselveiligheid leverde ons opnieuw 100 punten op. De voedselbank Harderwijk voldeed aan alle keuringseisen. Hulde aan de vrijwilligers die dit elk jaar weer goed doen en aandacht hebben voor die voedselveiligheid! Geen producten over de datum uitgeven, goed stickeren, de producten gekoeld vervoeren enzovoort! (0419)

Meer dan 200 huishoudens

Het aantal huishoudens dat een beroep doet op De Voedselbank groeit weer. Inmiddels (voorjaar 2019) hebben we de 200 gepasseerd. Het is goed dat mensen de weg naar De Voedselbank weten te vinden. Het is niet goed als het betekent dat meer mensen aangewezen worden op de hulp van de voedselbank. Want we zijn nog steeds van mening dat een voedselbank niet nodig zou moeten zijn in Nederland. (0419)

Scholen

Scholen zijn steeds bereid De Voedselbank te helpen. Leerlingen van de basisscholen komen op bezoek of houden een actie, Eind maart hebben de leerlingen van Groevenbeek in Ermelo en Putten ontbijtspullen ingezameld. En een van onze vrijwilligers heeft een les gegeven op een basisschool in Putten. Natuurlijk komt het thema voedselverspilling dan ook aan de orde. (0419)

Doorlopende acties in 2019

  •   Een gulle gever doneert regelmatig voor veel geld voedsel aan     De Voedselbank
  •   Veel bakkers en supermarkten doneren brood en andere     producten
  •   De Sligro doneert nog steeds wekelijks voedsel
  • De Jumbo doneert regelmatig producten
  • De kerken in Harderwijk doneren wekelijks ruim 15 kratten met voedselproducten
  • Stichting Taartjes zorgt ervoor dat elk jarig kind een taart krijgt (0419)

Toekenningscriteria vanaf 1 januari 2019

Per 1 januari gelden nieuwe toekenningscriteria… lees verder (0119)

Decembermaand – geefmaand

Geweldig, zoveel acties en zoveel bereidheid om te geven. We noemen:

  • De actie bij en om de Jumbo, die leverde bijna 1200 producten op
  • De 900 nieuwe boeken die we zomaar kregen van uitgeverij Karmijn
  • De kerstkransen van het Burger Weeshuis in Harderwijk
  • De handdoeken van de Etos
  • Het Nationaal Kinderfonds gaf voor elk kind een bol.com bon
  • De Plus in Putten doneerde kerstpakketten
  • Voor iedere klant een kerstpakket van Unilever, Mars, Shell, Dr. Oetker en NBC


Uitjes voor de klanten, maar ook voor anderen:

  • De Stichting het vergeten kind neemt gezinnen een dagje mee naar de Efteling
  • Kaarten voor de Oudejaarsconference van Tim Smit
  • Sinterklaasfeest bij Kok Experience
  • Een etentje (1218)

Doe mee met

  • Dirk van de Broek die de opbrengst van lege flessen doneert aan De Voedselbank. (tot 01-02-2019)
  • Spaar DE punten en lever ze in bij De Voedselbank
  • Een kerstpakket teveel? Of misschien gewoon weggeven?
    De Voedselbank is er blij mee. Neem contact met ons op!
    Geen alcohol, geen tabak
    (1218)

Doorlopende acties in 2018

  • Een gulle gever doneert regelmatig voor veel geld voedsel aan De Voedselbank
  • Veel bakkers en supermarkten doneren brood en andere producten
  • De Sligro doneert wekelijks voedsel
  • De Jumbo doneert regelmatig producten
  • De kerken in Harderwijk doneren wekelijks ruim 15 kratten met voedselproducten
  • Stichting Taartjes zorgt ervoor dat elk jarig kind een taart krijgt (1218)

Nieuwsbrief februari 2019


Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief januari 2018


GOOI NIET ONNODIG

VOEDSEL WEG!


THT betekent:

Tenminste Houdbaar Tot … Producten met een THT datum kunnen vaak nog lang probleemloos gegeten worden.


TGT betekent:

Te Gebruiken Tot …

Deze datum geldt voor bederfelijke producten en kunnen na de datum beter niet meer gegeten worden.


Enkele voorbeelden / richtlijnen van de eetbaarheid na de houdbaarheidsdatum (THT)


Houdbaarheidstabel Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit


Voedselverspilling in Nederland daalt naar 41 kilo per persoon.


Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. Terwijl consumenten in 2010 nog 48 kilo voedsel per persoon weggooiden, wierpen zij vorig jaar (2017) nog “slechts”
41 kilo voedingsmiddelen
in de afvalbak.