OGB Design OGB Design OGB Design

Geen Voedselbank zonder vrijwilligers

Vrijwilligersovereenkomst

Vacatures


Geen Voedselbank zonder vrijwilligers

Wekelijks wordt heel veel werk verzet om alle voedselpakketten voor de cliënten gevuld te krijgen. Dit vele werk kan niet tot stand komen zonder de inzet van de vele vrijwilligers van De Voedselbank.


Er zijn zo’n 50 vrijwilligers in Harderwijk, Ermelo en Putten (en zelfs daarbuiten), die zich wekelijks voor De Voedselbank inzetten. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verzamelen en het transport van levensmiddelen, het sorteren van de producten, het klaarmaken en uitdelen van de pakketten, schoonmaakwerkzaamheden, communicatietaken en de intake van cliënten (door vrijwilligers van ZorgDat).


Al het werk voor De Voedselbank is op vrijwillige basis. De vrijwilligers, de coördinatoren en de bestuursleden worden niet betaald voor hun werk. Wel kunnen onkosten worden gedeclareerd. De gemeente Harderwijk heeft bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ten behoeve van alle vrijwilligers een aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering afgesloten. Klik hier voor het declaratieformulier.


Het bestuur organiseert minimaal een keer per jaar een gezellige bijeenkomst voor de vrijwilligers. De vrijwilligers en het bestuur leren elkaar dan in een ontspannen sfeer op een andere manier kennen.

Vrijwilligersovereenkomst

Wanneer iemand bij De Voedselbank vrijwilligerswerk komt verrichten, sluiten het bestuur van De Stichting Voedselbank en de vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst.


In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd over het doel van de werkzaamheden, de taken die de vrijwilliger gaat verrichten en over de privacy van de cliënten.


Daarnaast staat er bijvoorbeeld ook in, dat de vrijwilliger kennis moet hebben genomen van het Handboek Voedselveiligheid dat bij De Voedselbank aanwezig is.

Vacatures

De voedselbank is dringend op zoek naar:


een extra chauffeur voor het besturen van de kleine vrachtwagen of busje
het gaat om een vrijwillige, dus onbetaalde functie


Wij halen regelmatig voedsel op bij organisaties en bedrijven in de regio. Heb je een morgen of middag beschikbaar? Het kan gaan om een vaste dag in de week, maar je kunt er ook voor kiezen om op afroep beschikbaar te zijn. Alle hulp is welkom!


Wij halen:

  • elke dag brood en andere producten bij bakkers en supermarkten
  • elk donderdagmiddag voedsel van het distributiecentrum in  Arnhem
  • groente en fruit uit de polder
  • elke donderdagmorgen producten van de Sligro in Putten


En er komen altijd onverwachte vragen aan aanbiedingen, die dan opgehaald moeten worden. De Voedselbank heeft een aantal vrijwillige chauffeurs, maar het team is dringend op zoek naar versterking zodat we met elkaar de taken goed kunnen verdelen.


Gevraagd: zo mogelijk ervaring met het besturen van een kleine vrachtwagen.

Een speciaal rijbewijs is niet nodig. Goede conditie.

Het is nl. ook: het vullen en tillen van kratten e.a.


Gegadigden moeten uiteraard de doelstelling van De Voedselbank onderschrijven en de regels van de voedsel- en warenautoriteit in acht nemen.


Informatie en aanmelden: info@voedselbankharderwijk.nl;

of telefonisch met Antoinette Walenberg via 06- 33 75 01 95.
Voor mensen met een (fysieke) beperking is het werk bij De Voedselbank minder geschikt. Het is zelfstandig werken en vaak sjouwen en verplaatsen van producten.

Er is 1 vacature
bij De Voedselbank